Paskelbta Pakomentuoti

Beržo deguto panaudojimas sode ir darže

Kai sodą ar daržą užpuola kenkėjai, dažniausiai augalus purškiame įvairiais cheminiais preparatais. Kovai prieš kenkėjus galima pasitelkti ir natūralias priemones.

Beržo degutas turi stiprų specifinį kvapą ir gali apsaugoti nuo amarų, kopūstinių musių, obuolių kandžių, skruzdėlių. Beržo degutas nenaikina kenkėjų. Stiprus aromatas atbaido vabzdžius, dėl to jie stengiasi kuo greičiau palikti augalą ir, kol jaučiamas kvapas, negrįžta.

Beržo deguto trūkumas yra trumpalaikis poveikis, kurį galima pratęsti pridedant muilo tirpalą. Naudoti beržo degutą nuo kenkėjų yra labai paprasta, tiesiog reikės tinkamai paruošti tirpalą.

Skaityti toliau: Beržo deguto panaudojimas sode ir darže
Paskelbta Pakomentuoti

„Gamtos dovanos“ dovana popiežiui Pranciškui

2018 m. spalio 15 d. Lenkijos prezidentas Andrzej Duda lankėsi Vatikane ir popiežiui Pranciškui įteikė dovanų krepšelį su įvairiais lenkiškais produktais. Didžiuojamės, kad ir „Gamtos dovanos“ ekologiška arbata „Vitaminų bomba“ buvo tame krepšelyje. Plačiau apie šią arbatą https://gamtosdovanos.lt/produktas/arbata-vitaminu-bomba-eko-100g/

Paskelbta Pakomentuoti

Aukso medalis lapinių kopūstų pesto padažui

Gamtos dovanos ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas tarptautinėje parodoje „WorldFood Varšuva 2018“ gavo aukso medalį kategorijoje „Natūralus ir ekologiškas maistas“. Plačiau apie konkursą čia.

Ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas yra puiki alternatyva tradiciniam baziliko pesto padažui. Jis tinka su makaronais, duona ar trapučiais. Šis produktas rekomenduojamas veganams. Skaityti toliau: Aukso medalis lapinių kopūstų pesto padažui

Paskelbta Pakomentuoti

Sumuštiniai su meškinio česnako pesto padažu

Meškinis česnakas (lot. Allium ursinum) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalas. Auga ūksmėtuose lapuočių miškuose, mėgsta apydrėgnius, derlingus dirvožemius. Be kitų mineralų, meškiniame česnake gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, sieros, vario, vitaminų A (beta karotenas), B1 (tiaminas), B2 (riboflavinas), B3, B9 (folio rūgštis), vitamino C (askorbino rūgštis). Vitamino C jame yra 10-15 kartų daugiau nei citrinose ir apelsinuose. Vartojamas vaistams, kaip daržovė ir prieskonis.

Augalas įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, todėl jį reikia užsiauginti savo darže. Arba galite įsigyti Gamtos Dovanų produktus su meškiniu česnaku ir pasigaminti įspūdingus patiekalus.  Skaityti toliau: Sumuštiniai su meškinio česnako pesto padažu

Paskelbta Pakomentuoti

Garstyčios – aštrus prieskonis, puikiai derantis su mėsos patiekalais

Garstyčios vienas seniausių prieskonių, Kinijoje žinomas 3000 metų. Jas mėgsta visas pasaulis.

Kulinarijoje garstyčios naudojamos kaip prieskonis įvairiems mėsos valgiams, užkandžiams, padažams. Suteikia specifinį aštriai aitrų skonį, padidina virškinimo sulčių išsiskyrimą, pagerina virškinimą. Garstyčias rekomenduojama dėti baigiant ruošti ar į jau paruoštus patiekalus bei padažus, nes verdant ar kepant jos praranda skonio savybes. Norint, jog kepta mėsa būtų minkšta, ją žalią galima ištrinti garstyčiomis.  Skaityti toliau: Garstyčios – aštrus prieskonis, puikiai derantis su mėsos patiekalais