Paskelbta Pakomentuoti

Aukso medalis lapinių kopūstų pesto padažui

Mūsų siūlomas ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas tarptautinėje parodoje „WorldFood Varšuva 2018“ gavo aukso medalį kategorijoje „Natūralus ir ekologiškas maistas“. Plačiau apie konkursą čia.

Ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas yra puiki alternatyva tradiciniam baziliko pesto padažui. Jis tinka su makaronais, duona ar trapučiais. Šis produktas rekomenduojamas veganams. Skaityti toliau: Aukso medalis lapinių kopūstų pesto padažui

Paskelbta Pakomentuoti

Sumuštiniai su meškinio česnako pesto padažu

Meškinis česnakas (lot. Allium ursinum) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalas. Auga ūksmėtuose lapuočių miškuose, mėgsta apydrėgnius, derlingus dirvožemius. Be kitų mineralų, meškiniame česnake gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, sieros, vario, vitaminų A (beta karotenas), B1 (tiaminas), B2 (riboflavinas), B3, B9 (folio rūgštis), vitamino C (askorbino rūgštis). Vitamino C jame yra 10-15 kartų daugiau nei citrinose ir apelsinuose. Vartojamas vaistams, kaip daržovė ir prieskonis.

Augalas įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, todėl jį reikia užsiauginti savo darže. Arba galite įsigyti Gamtos Dovanų produktus su meškiniu česnaku ir pasigaminti įspūdingus patiekalus.  Skaityti toliau: Sumuštiniai su meškinio česnako pesto padažu

Paskelbta Pakomentuoti

Garstyčios – aštrus prieskonis, puikiai derantis su mėsos patiekalais

Garstyčios vienas seniausių prieskonių, Kinijoje žinomas 3000 metų. Jas mėgsta visas pasaulis.

Kulinarijoje garstyčios naudojamos kaip prieskonis įvairiems mėsos valgiams, užkandžiams, padažams. Suteikia specifinį aštriai aitrų skonį, padidina virškinimo sulčių išsiskyrimą, pagerina virškinimą. Garstyčias rekomenduojama dėti baigiant ruošti ar į jau paruoštus patiekalus bei padažus, nes verdant ar kepant jos praranda skonio savybes. Norint, jog kepta mėsa būtų minkšta, ją žalią galima ištrinti garstyčiomis.  Skaityti toliau: Garstyčios – aštrus prieskonis, puikiai derantis su mėsos patiekalais

Paskelbta Pakomentuoti

Kuo ypatinga ekologiška arbata su ciberžole?

Ciberžolė (lot. Curcuma) – imbierinių šeimos augalas, kaupiantis eterinius aliejus ir geltoną dažą (kurkuminą). Ciberžolė naudojama kaip prieskonis ar vaistinis augalas. Dėl savo savybių ciberžolė dar vadinama Indijos auksu. Kurkuminas, vienas iš stipriausių antioksidantų, taip pat turi antivirusinį, antibakterinį, valantį, priešuždegiminį ir virškinimą gerinantį poveikį.  Skaityti toliau: Kuo ypatinga ekologiška arbata su ciberžole?

Paskelbta Pakomentuoti

Lapiniai kopūstai – nauda Jūsų organizmui

Lapiniai kopūstai (arba Kale kopūstai) – vienas iš naudingiausių žmogaus organizmui augalų. Šis augalas turi beveik visas maistines medžiagas, būtinas tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui. Ne veltui sveikuolių pasaulyje lapiniai kopūstai dar vadinami „vegetarų jautiena“, „žalumynų karaliumi“ ar „maistinių medžiagų bomba“.  Skaityti toliau: Lapiniai kopūstai – nauda Jūsų organizmui