Aukso medalis lapinių kopūstų pesto padažui

Gamtos dovanos ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas tarptautinėje parodoje „WorldFood Varšuva 2018“ gavo aukso medalį kategorijoje „Natūralus ir ekologiškas maistas“. Plačiau apie konkursą čia.

Ekologiškas lapinių kopūstų pesto padažas yra puiki alternatyva tradiciniam baziliko pesto padažui. Jis tinka su makaronais, duona ar trapučiais. Šis produktas rekomenduojamas veganams.

Lapiniai kopūstai (arba Kale kopūstai) – vienas iš naudingiausių žmogaus organizmui augalų. Šis augalas turi beveik visas maistines medžiagas, būtinas tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui. Ne veltui sveikuolių pasaulyje lapiniai kopūstai dar vadinami „vegetarų jautiena“, „žalumynų karaliumi“ ar „maistinių medžiagų bomba“.

Lapiniuose kopūstuose yra daug vitaminų B1, B2, B6, C, K ir beta karotino (provitamino A), magnio, skaidulų, folio rūgšties, fosforo, geležies, cinko, magnio, kalcio, natrio. Lapiniuose kopūstuose yra ir ypatingai naudingo junginio sulforafano.

Pirkinių krepšelis