Paskelbta Pakomentuoti

Sumuštiniai su meškinio česnako pesto padažu

Meškinis česnakas (lot. Allium ursinum) – amarilinių (Amaryllidaceae) šeimos česnakų (Allium) genties augalas. Auga ūksmėtuose lapuočių miškuose, mėgsta apydrėgnius, derlingus dirvožemius. Be kitų mineralų, meškiniame česnake gausu geležies, magnio, fosforo, kalio, sieros, vario, vitaminų A (beta karotenas), B1 (tiaminas), B2 (riboflavinas), B3, B9 (folio rūgštis), vitamino C (askorbino rūgštis). Vitamino C jame yra 10-15 kartų daugiau nei citrinose ir apelsinuose. Vartojamas vaistams, kaip daržovė ir prieskonis.

Augalas įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, todėl jį reikia užsiauginti savo darže. Arba galite įsigyti Gamtos Dovanų produktus su meškiniu česnaku ir pasigaminti įspūdingus patiekalus. 

Dviems sumuštiniams su meškinio česnako pesto padažu prireiks:
  1. Ciabatta bandelės – 2 vnt.
  2. Meškinio česnako pesto padažo – 1 valgomas šaukštas
  3. Meškinio česnako lapų (galima keisti mėgiamom salotom) – sauja
  4. Kumpio – 4 griežinėliai
  5. Saulėje džiovintų pomidorų aliejuje – 4 vnt.
  6. Tepamo sūrio („Philadelphia”, „Mildutė” ar pan.) – 2 valgomi šaukštai
  7. Alyvuogių aliejaus – 2 arbatiniai šaukšteliai
  8. Balsamico di Modena (tiršto balzamiko padažo) – pagal skonį
  9. Druskos ir pipirų – pagal skonį
Gaminimo eiga:
  1. Perpjaukite bandeles išilgai ir lengvai apskrudinkite sausoje keptuvėje. Vidinė dalis galėtų būti traškesnė, nes įdėjus ingridientus ji suminkštėja.
  2. Vieną pusę aptepti meškinio česnako pesto padažu, o kitą – tepamu sūriu.
  3. Meškinio česnako lapus ar salotas, kumpį, pomidorus supjaustyti gabaliukais ir susluoksniuoti.
  4. Apšlakstyti aliejumi, balzamiko padažu ir prieskoniais.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *