Grynasis kiekis: 15×3 g
Sudedamosios dalys: siauralapio gauromečio fermentuoti lapai* 100%.
* ekologinio ūkininkavimo produktas
Naudojimo būdas: vieną pakelį užpilti stikline karšto (apie 90°C temp.) vandens, uždengti ir palikti 10-15 min. Nerekomenduojama nėščioms ir maitinančioms.
Laikyti sausoje vietoje.
Gamintojas: Mirosław Angielczyk Dary Natury, adresas: Koryciny 73, 17-315 Grodziskas, Lenkija
Kilmės šalis: Lenkija
Gauromečio arbata arba Ivan čai buvo plačiai naudojama Rusijoje jau XVIII amžiuje, dar prieš atsirandant rinkoje juodajai ir žaliajai arbatai. Ilgą laiką ši arbata, pavadinta caro Ivano Rūsčiojo garbei, buvo viena iš pagrindinių eksporto prekių carinėje Rusijoje. Lietuvoje augalas siauralapiu gauromečiu pavadintas dėl to, kad kartu su sėklomis išaugina ir ilgus plaukus, kuriuos vėjas nešioja dešimtis kilometrų po laukus ir miškus. O su jais keliauja ir sėklos. Užtat žmonės ir sako: „gaurus meta“. Gauromečio arbata yra panašaus į juodosios arbatos skonio, medaus ir gėlių aromato, šildančiai geltonos spalvos. Jos vartojimo galima neriboti ir gerti kasdien net ne po vieną kartą, tiek ryte, tiek vakare. Tausojant gamtos išteklius, arbatą galima plikyti ne vieną kartą.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/agro/sodinu-auginu/dar-galit-suskubti-prisiskinti-gauromecio-jo-savybes-unikalios.d?id=78667523
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.