Grynasis kiekis: 120 g.
Sudedamosios dalys: baltoji Himalajų druska, rožinė Himalajų druska, džiovinti svogūnai*, petražolės*, aitriosios paprikos*, mairūnai*, juodieji pipirai*, raudonieji pipirai*, dašiai*, rozmarinai*, kadagių uogos*, kalendros*, mėtos*, šalavijai*, česnakų gabalėliai*, kvapieji pipirai*, raudonosios paprikos*.
* ekologinio ūkininkavimo produktas.
Laikyti sausoje vietoje.
Gamintojas: Mirosław Angielczyk Dary Natury, adresas: Koryciny 73, 17-315 Grodziskas, Lenkija.
Kilmės šalis: Lenkija.
Himalajų druska
Druska – vienas dažniausių ingredientų, kuriuo gardiname maistą. druskoje natris yra sujungtas su chlorido molekule, sudarydamas natrio chloridą (NaCl). Natris yra nepakeičiamas ir žmogaus organizmo neprodukuojamas elementas, atsakingas už ląstelių vientisumą, tarpląstelinių nervinių impulsų perdavimą, raumenų susitraukimo funkciją, virškinamo trakto veiklą, kraujotaką. Remiantis pasaulinių sveikatos organizacijų rekomendacijomis, per dieną turėtume suvartoti iki 1,5–2,3 gramų natrio (2 g natrio atitinka 5 g druskos, t. y. pusę arbatinio šaukštelio).
Himalajų druska – viena populiariausių įprastos druskos alternatyvų, naudojama maistui gardinti, grožio, sveikatinimo procedūroms. Ji išgaunama Pakistane iš vienos didžiausių druskos kasyklų pasaulyje. Teoriškai, gryna Himalajų druska yra baltos spalvos. Druska gali turėti rausvą atspalvį, kurį įgauna dėl kitų sudėtinių mineralų komponentų, kurių priskaičiuojama per 80. Tarp jų yra magnis, kalcis, kalis. Todėl vartodami tokią druską, gauname mažiau natrio, palyginti su įprasta druska.
Mūsų Himalajų druska yra su įvairiomis ekologiškomis žolelėmis ir prieskoniais, todėl tinka pagardinti įvairius patiekalus. Daugiau Himalajų druskos rūšių rasite https://gamtosdovanos.lt/produkto-zyma/himalaju-druska/
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.