Paskelbta Pakomentuoti

Karštas vynas šaltiems vakarams

Atšalus orams ar artėjant Kalėdoms taip ir norisi pasimėgauti karšto vyno gėrimu, kuris sušildo bei pakelia nuotaiką. Siūlome Jums kelis karšto vyną receptus.

1. Receptas
Reikės:
1 pakelio prieskonių karštam vynui,
3/4 stiklinės vandens,
3/4 stiklinės cukraus,
1 apelsino,
2 butelių sauso raudono vyno (750 ml).

Į puodą supilkite vandenį ir cukrų. Į kaitinamą puodą suberkite prieskonius ir įdėkite supjaustytus apelsinų gabaliukus. Kartais pamaišydami, kaitinkite puodo turinį apie 15 min. kol skystis taps klampesniu. Supilkite vyną ir, uždengę puodo dangtį, pakaitinkite jį, bet neužvirkite. Įkaitus vynui, nukelkite nuo ugnies, perkoškite ir išpilstykite.

2. Receptas
Reikės:
1 pakelio prieskonių karštam vynui,
2 apelsinų,
1 nedidelės citrinos,
2 valgomųjų šaukštų cukraus (arba medaus),
2 butelių sauso raudono vyno (750 ml).

Į puodą supilkite vyną, suberkite prieskonius, išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite supjaustytus apelsinų gabaliukus bei cukrų. Vyną kaitinkite ant ugnies, nepamiršdami kartas nuo karto pamaišyti, kol nedings balta puta, kuri atsiranda nuo prieskonių. Vėliau nukelkite nuo ugnies ir palaikykite apie 15-20 minučių po dangčiu, perkoškite ir išpilstykite.

3. Receptas
Reikės:
1  muskato riešuto,
6 gvazdikėlių,
1 cinamono lazdelės,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
1 apelsino,
60 ml vandens,
1 butelio sauso raudono vyno (750 ml).

Į puodą su vandeniu sudėkite gvazdikėlius, muskato riešutą, cinamono lazdelę ir kaitinkite kol užvirs. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti 10-12 minučių. Supilkite į puodą vyną, pašildykite. Vyną pagardinkite supjaustytomis apelsino skiltelėmis, pasaldinkite cukrumi. Kad prieskoniai labiau atsiskleistų, galite vyną pakaitinti ant silpnos ugnies 10-20 min., tačiau temperatūra neturi viršyti 70 °C. Išpilstykite karštą vyną.

Vartodami alkoholį rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *